Potențialul decorațiunilor interioare imprimate digital

Astăzi o să vorbim despre potențialul decorațiunilor interioare imprimate digital și despre soluțiile de imprimare oferite de Canon. Este primul articol în română pe DailyDreamDecor, sper că nu și ultimul.

Tehnologia de imprimare digitală a devenit mult mai accesibilă în ultima perioadă și poate fi folosită atât pentru spațiile comerciale, cât și pentru locuințe. Ține doar de creativitate și de cât de mult se dorește personalizarea unui anumit spațiu.

De ce imprimare digitală?

Gama cromatică este mult mai amplă față de serigrafie, designerii au parte de mult mai multă flexibilitate și își pot exprimă creativitate neîngrădiți.  Timpii de reglare sunt minimi, iar timpul de lansare a produselor este unul mai mic, dar și costurile sunt mai reduse  și se poate realiza și o serie mai mică de decorațiuni interioare.

Materialele folosite sunt mai durabile și rezistente și mai ușoare față de cele convenționale, facilitând manipularea și reducând costurile de transport.

Se pot reproduce materiale de construcții tradiționale la prețuri mai atrăgătoare, iar producția digitală la cerere poate reduce la minimum stocurile și în așa fel se poate optimiza și depozitarea acestora. Canon oferă o gamă de soluții extinse, vă recomand să descărcați broșura Decor Revolution pentru și mai multe detalii.

Ok, dar ce putem imprima digital? Ce nu putem! De la tapet & materiale textile și decorațiuni interioare de dimensiuni mari până la materiale rigide precum lemnul, sticla, gresia, ceramica și multe altele.

Tapetul este cea mai evidentă utilizare a tehnologiei de imprimare digitală. Tapetul în designul interior a fost foarte mult timp văzut că și învechit, dar datorită noilor trenduri acum este din nou cool și poate transforma un spațiu tern destul de rapid în unul „dreamy”. În momentul de față, sunt disponibile mii și mii de modele de tapet, dar pot fi realizate și comenzi personalizate.

Echipamentele Canon Colorado sunt ideale pentru imprimarea tapetului sau oricărui tip de material canvas.  Acestea folosesc  cerneală UVgel și au 2 role cu alimentare și comutare automată în funcție de suporturile media utilizate. Specificațiile complete se găsesc aici.

Un exemplu de spațiu personalizat cu tapet și diferență pe care o face personalizarea:

Pentru realizarea decorațiunilor interioare cu dimensiuni mari Canon recomandă echipamentele imagePROGRAF PRO ce folosesc  12 cerneluri color pe bază de pigmenți & rezoluția de imprimare este de 2400 dpi, specificațiile complete, aici.

Decorațiunile interioare cu dimensiuni mari sunt ideale pentru spațiile comerciale cum ar fi birourile, magazinele și spațiile de catering, dar și pentru locuințe.

Eu am vrut să văd cum ar arăta magnolia de pe Mahatma Ghandi în diverse spații Scandinave.

Lemn, sticlă, gresie, ceramică & alte materiale rigide? Echipamentele Arizona cu suport plat UV pentru artă grafică de înaltă valoare și imprimare industrială este alegerea în acest caz. Găsiți specificațiile complete, aici.

Tehnologia permite noi oportunități uimitoare de a tipări modele unice pe pardoseli sau pentru a crea o modele complexe. Depinde de spațiu și de nevoi.

Aveți obiecte decor imprimate digital sau ați folosit imprimarea digitală în proiectele voastre? Nu uitați că puteți descoperi soluțiile de imprimare digitală Canon, aici.

Acest articol este sponsorizat de Canon România.